Stránky

utorok 24. apríla 2012

Ako si zvoliť tematické zameranie reštaurácie ?

Akú kuchyňu budem ponúkať ?
Každý z nás si vie vytvoriť predstavu/sen o podobe budúcej reštaurácie, ale už nie každý vie čo, daná predstava v reálnom gastronomickom svete predstavuje. Netvrdím, že sa to nedokážeme naučiť, ale ak sa najprv rozhodneme niečo spraviť a až potom sa začneme učiť, tak vás to môže vyjsť veľmi draho. Preto každému odporúčam, kým sa pustíte do pretvárania svojich snov na realitu, preštudujte si maximum materiálov o téme, ktorú plánujete zvoliť ako nosnú vo vašej reštaurácii.

nedeľa 22. apríla 2012

Prečo si chcem otvoriť reštauráciu ?

reštaurácia v zisku
Veľké množstvo začínajúcich majiteľov nemá žiadne alebo minimálne znalosti s vedením reštaurácie. Čoraz viac ľudí sa púšťa do tohto biznisu bez akýchkoľvek skúseností. Vidina výhodnej investície alebo splnenie si životného sna sa môže veľmi rýchlo zmeniť na najväčší záväzok, ktorý ovládne váš súkromný aj profesný život. Ak nechcete patriť medzi tých majiteľov, ktorí trávia vo svojich prevádzkach väčšinu času v týždni, potom si na otázku  tohto blogu musíte odpovedať jedinou odpoveďou a tou je

štvrtok 19. apríla 2012

Ako položiť základný kameň reštaurácie, idea a zameranie č.2

Ako len otvoriť reštauráciu ?
V predchádzajúcom blogu som písal kde majitelia môžu už na začiatku svojho biznisu nabrať zlý smer a že najväčšou chybou je keď sa pustia do oblasti v ktorej nemajú žiadne skúsenosti. Teraz sa ale zamerajme na tie správne otázky, ktoré by nám mali na začiatok pomôcť postaviť tie pevné základy o ktorých som písal.

1. Prečo si chcem otvoriť reštauráciu ?
2. Ako si zvoliť tématické zameranie reštaurácie ?
3. Akú oblasť reštauračných služieb chcem ponúkať ?

utorok 17. apríla 2012

Aké zariadenia by nemali chýbať vo výdajni jedál ?

Tento článok je určený pre výdajne jedál  v školách a domovoch sociálnych služieb. 


Nedostatok financií v týchto zariadeniach neumožňuje zariadiť výdaj podľa najmodernejších trendov, ktoré už dávno nefungujú len systémom  podávania  jedál cez okienko. Venujme sa ale prevádzkam ktoré vydávajú maximálne 3 až 4 hlavné jedlá a polievku. Vybavenie týchto prevádzok by malo obsahovať základné komponenty, ktoré tvoria jadro výdaja a komponenty, ktoré dopomáhajú obsluhe aj klientom  jednoduchšie a rýchlejšie prejsť celým výdajným procesom.

Obehové chladenie vysušuje je Mýtus


Jednou z rád je umiestňovať do priestorov kuchýň chladničky s obehovým chladením a nie statickým z dôvodu frekvencie otvárania dverí, ktoré pri skladovacích /statické chladenie/ je podstatne menej časté. Obehové chladenie umožňuje rýchlejšie zachladenie skladovacieho priestoru na požadovanú teplotu, čím opätovne usporíte financie pri predĺžení kvality skladovaných surovín.

Mýtus – obehové chladenie vysušuje Potraviny.

Obehové chladenie pracuje na princípe rozháňania vzduchu pomocou ventilátora. Tento ventilátor je väčšinou umiestnený vo vrchnej časti chladničky kde

Ušetrite a umiestnite do priestorov kuchyne presklennú chlaničku !!!


V dnešnom blogu sa zameriame na skladovanie potravín v kuchynskej časti vašich prevádzok. V dobre vybavenej kuchyni by nemali chýbať zariadenia ako chladiace stoly, chladiace skrine, samozrejme v závislosti od veľkosti samotnej produkcie prevádzky.

Jedno z doporučení od nás je umiestniť do kuchyne chladiacu skriňu s presklenými dverami.
Pýtate sa prečo?

pondelok 16. apríla 2012

Prečo je dôležité investovať do kvalitného sporáku



Najdôležitejším zariadením v profesionálnej kuchyni je bezpochyby sporák. Pri nesprávnom výbere tohto zariadenia riskujete, že Vaša prevádzka nebude schopná vyprodukovať potrebné množstvo jedál s prijateľnými nákladmi na energie  alebo v horšom prípade nebudete z dôvodu poddimenzovania schopný uvariť potrebné množstvo jedál. Kvalitný sporák je podľa nás tým najdôležitejším zariadením vo Vašich prevádzkach. Podľa média, na ktorý sa sporák napája, sa sporáky rozdeľujú na

nedeľa 15. apríla 2012

Ako položiť základný kameň reštaurácie, idea a zameranie č.1

Pri stavbe domu pravdepodobne nezačínate strechou alebo oknami, začnete položením základov a pre reštauráciu platia rovnaké pravidlá ako pri stavbe domu. Bez dobrých základov je každá stavba odsúdená na  krátku životnosť, vždy keď zafúka vietor stavba sa zatrasie a statika sa čoraz viac stáva porušenou a časom už nepomôžu ani záchranné koly a podpery. Jednoducho padne. S vysokou pravdepodobnosťou podobný osud stretne každého majiteľa reštaurácie, ak vynechá ,,položenie základov". Pod pojmom položenie základu sa skrýva vytvorenie - idey a zamerania - reštaurácie.

piatok 6. apríla 2012

Šťastný, nešťastný majiteľ reštaurácie

Prvý článok chcem venovať všetkým, ktorí venujú svojim reštauráciám a barom 24hodín 7dní týždni. Ak patríte medzi túto skupinu ľudí, tak určite nie ste vo svojom živote šťastný. Pýtate sa ako to viem ? Viem to preto, že som bol jedným z vás, z tých ktorí takto prežili roky svojho života a verte mi, nikam to neviedlo. Ak chcete svoj osobný aj profesný život / vo svete gastronómie / prežiť plnohodnotne a nechcete jeho veľkú časť stráviť zatvorení vo svojich prevádzkach, strápene sedieť nad slabým obratom a vysokými nákladmi, premýšľať nad zlými zamestnancami alebo nespoľahlivými dodávateľmi, potom dúfam, že  v ,,Skvelá reštaurácia" nájdete motiváciu na potrebné zmeny vo vašom gastronomickom putovaní. Pokúsim sa vyzbrojiť vás účinnými zbraňami a prostriedkami, aby ste túto vojnu výrazne otočili vo váš prospech.

Ďalšie užitočné informácie môžete nájsť na našich stránkach - www.gastrodizajn.sk a www.gastrodirect.sk